Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Фахівці Служби захисту економіки з початку року виявили майже сотню випадків крадіжок електроенергії

August 5, 2020

З початку року спеціалісти Служби захисту економіки АТ «Херсонобленерго» виявили та задокументували 80 фактів порушень правил роздрібного ринку електричної енергії, за якими складено відповідні Акти загальною сумою 7 мільйонів 129 тисяч гривень.

Заради псевдо економії електроенергії споживачі вдаються до найрізноманітніших хитрощів завдяки технічним засобам, додатковому під’єднанню до мережі, до лічильника сусіда тощо.

Основна проблема, з якою стикаються спеціалісти обленерго – це використання генераторів високих частот. Такі факти непоодинокі, лише в цьому році фахівці служби захисту економіки виявили 7 випадків.

Ці прилади є надзвичайно небезпечними. Вплив, який вони чинять на організм людини, вкрай негативний – у результаті випромінювання страждають нервова і серцево-судинна системи, виникають хвороби крові. Непокоїть те, що такі генератори «бізнес-ділки» бездумно ставлять у житлових будинках, готелях, кафе, базах відпочинку.

На сьогодні енергетики мають сучасне обладнання, яке дозволяє виявити усіх споживачів-порушників, а спеціалісти Товариства мають значний досвід роботи.

Енергетики посилюють роботу по боротьбі з розкраданням електроенергії, тож закликають споживачів, споживати чесно, не вдаватися до сумнівних методів економії.

Нагору